מי אנחנו

בוזה היא קודם כל חלום...

אדם זיו מקיבוץ סאסא טייל בעולם וחלם לעשות גלידה. הוא עבד בגלידריות שונות בעולם והתמקצע בתחום. את תקופת הסטאז' הארוכה ביותר עשה באיטליה, בגלידרייה קטנה באחד הכפרים ליד פירנצה. כשחזר לארץ כבר היה לו חלום מגובש: להקים באחד מכפרי הגליל גלידרייה איכותית שתייצר גלידות מחומרים איכותיים וטבעיים עם גוון גלילי. 

בחיפושיו אחר המקום המושלם להגשמת חלומו פגש את עלאא סוויטאת, הבעלים הצעיר של מסעדת "אלומה" בתרשיחא. עלאא היה האדם הראשון שעיניו נצצו בהתלהבות כששמע על רעיון הגלידרייה, ובן רגע הפכה השותפות לטבעית ומובנת מאליה. כך נולדה בוזה ("גלידה" בערבית), מיזם משותף לקיבוץ סאסא ועלאא סוויטאת. 

חלפו שנתיים, והמקום כבר עומד ומשגשג, ומשׂמח יום יום מאות אוהבי גלידה. 

שורשיה של בוזה נטועים עמוק בגליל: באהבה לחומרי הגלם, לטעמים, לריחות ולאנשים. את כל אלה אנחנו מנסים להכניס לגלידה שלנו. אנחנו מכינים אותה במקום, מחומרי הגלם הטובים ביותר, מאחורי חלון זכוכית שקוף. 

אנחנו מאמינים שגלידה זה דבר פשוט. להנות מגלידה זה להנות מפשטות. 

אנחנו מאמינים שגלידה היא קודם כל טריות. לכן הגלידות שלנו מיוצרות מדי בוקר מחומרי גלם מקומיים שנקטפו ונאספו זה עתה. אנחנו תמיד במסע חיפושים אחרי חומרי גלם מעניינים וטובים. גם המוזיקה המושמעת בסניפים שלנו היא משהו שלא תשמעו בשום מקום אחר, והיא טרייה ומקומית. 

אנחנו מאמינים באיכות, ולכן שומרים את הגלידה במקרר מיוחד מתחת למכסי נירוסטה, אשר מסתירים אותה מעיני הלקוח, אך שומרים על מרקם וטעם מושלמים. 

בדנ"א שלנו טבועה אהבה לשיתוף פעולה, ואנחנו נוהגים לחבור למי שנמצא סביבנו ומביאים את החיבורים האלה ללקוח: ערק ג'בלנה של משפחת חדיד, ארז קומורובסקי, מיכל בוטון, טחינת אל ארז, ועוד. 

הכנת גלידה היא עניין רציני בעינינו, לכן אנחנו מדייקים עד לגרם האחרון של המתכון, ועורכים מדי שבוע ניסויים במעבדה שלנו כדי להשתפר כל הזמן וליצור טעמים חדשים. 

בסדנת הגלידה שלנו נשמח ללמד אתכם איך להכין גלידה ביתית בעצמכם. 

בוזה היא קודם כל חלום. 

תטעמו ותבינו.