אודות

בוזה (“גלידה” בערבית) היא קודם כל חלום על דו קיום בגביע. ביולי 2012, לאחר מסע חיפושים ארוך, פתחנו את החנות הראשונה שלנו במרכז הכפר תרשיחא בגליל המערבי, מתוך רצון להמיס את ליבם של הלקוחות היהודים והערבים בכל גיל באמצעות גלידה טרייה, מקומית ואיכותית, המיוצרת במקום בעבודת יד מאחורי חלון זכוכית.

בוזה היא שיתוף פעולה בין יהודים לערבים – בין קיבוץ סאסא לעלאא סוויטאת. אדם זיו המייסד, הגהה וייזם את הרעיון.

שורשיה של בוזה נטועים עמוק בגליל: האהבה לחומרי הגלם, לטעמים לריחות ולאנשים. מן ההתחלה הערכים אשר לאורם אנו פועלים הם מצויינות, יצירתיות וסובלנות. את טעמי הגלידה אנו מעדכנים על פי עונות השנה וזמינות חומרי הגלם המקומיים, ומדברים בשפת הבוזה – שפת האדמה הארץ ישראלית על כל יושביה. לדוגמה, תמרים מהערבה, שקדם מאום אל פחם, ופקאנים מהמטעים של קיבוץ סאסא.

בוזה הציבה לעצמה מטרה לחדש ולהתקדם בכל עת ולהנגיש לקהל הלקוחות חוויה ייחודית בכל ביקור, החל מתהליך הכנת הגלידה אשר נעשה בצורה הרצינית והקפדנית ביותר, דרך אחסון הגלידה במכלי נירוסטה אשר מסתירים את הגלידה מעיני הלקוח, אך שומרים על מרקם וטעם מושלמים, ועד המוזיקה המתנגנת בסניפים, שגם היא טרייה ומקומית – ממש כמו הגלידה.

השגרה הבוזאית היא פרץ יצירה ממיס גבולות, סקרני ומאתגר, אך גם שגרה של הנאה פשוטה, חומרים פשוטים, נופים ירוקים, ושקט.

בואו לבקר אותנו, תטעמו ותבינו.

במשך השנים זכינו בפרסים על פועלנו במגוון תחומים:

הגלידה הטובה ביותר בתל-אביב לשנת 2016 מטעם המגזין טיים אאוט.

פרס על היותנו עסק יהודי ערבי מטעם האו”ם AIM2FLOURISH.

פרס העסקים הקטנים מטעם בנק הפועלים וידיעות אחרונות 2019.